שימוש בנוסטרול

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

11/09/2013 | 06:54 | מאת: יעקב

שלום ד"ר. יש לי כולסטרול בערכים גבוליים-גבוהים בתקופה האחרונה (ירושה מאמא). אני עושה פעילות ספורטיבית 5 ימים בשבוע ומשתדל להקפיד על תזונה מאוזנת ובריאה, מה שכנראה לא מונע את מה שציינתי לעיל (הסוכר בערכים גבוליים, כנ"ל A1C, הטריגליצרידים תקינים). שאלתי היא, האם להעדיף שימוש בנוסטרול להורדת כולסטרול בדם? האם השימוש בתוסף זה הוכח כיעיל? האם זה עדיף על שימוש בסימבקור? תודה לתשובתך למייל.

שלום יעקב נוסטרול הוא תוסף מזון המוריד כולסטרול בממוצע ב 10%. סימבקור היא תרופה מקבוצת הסטטינים המורידה כולסטרול בממוצע ב 20-40%. ההחלטה באיזה טפול לבחור תלויה ברמות הכולסטרול וברקע הרפואי האינדיבידואלי. לא פרטת הנ"ל. ממליצה לפנות לרופא המשפחה ע"מ להחליט מה מתאים עבורך. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול