טרגליצרידים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

04/09/2013 | 18:33 | מאת: מיקולינה

התגלתה אתלי רמה מאד גבוהה של טרגילצרידים- 1000. וזה גורם לי לחרדה נוראית. עודף משקל של בערך 10-15 קג וכולסטרול 300 בערך. נשאלת השאלה האם המצב הפיך? התחלתי מייד בדיאטה להורדת הטרגליצרידים התחלתי בספורט אירובי 3-4 פעמים בשבוע אבל אני מאד חרדה.ניתן לשנות את המצב?

שלום מיקולינה הנטיה לרמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים היא ברוב המקרים מולדת. הטפול כולל טפול לא תרופתי (דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת ופעילות גופנית) וטפול תרופתי. ההחלטה איזה טפול לבחור תלויה ברקע של כל פציינט (גיל מחלות רקע תרופות אחרות ועוד) ומכיון שלא פרטת אינני יכולה להתיחס מעבר לנ"ל. ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ע"מ לבחור הטפול המתאים לך. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול