HDL נמוך בגיל 21

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

14/04/2013 | 10:39 | מאת: אורי

שלום, לאחרונה עשיתי בדיקות דם וקיבלתי את התוצאות הבאות: טריגליצרידים - 148, HDL - 26 , LDL - 93.2 , Cholesterol-149. אני במשקל תקיו (BMI=22),עושה פעילות גופנית, לא מאוד מקפיד על תזונה. לפי הבנתי הHDL שלי נמוך באופן חריג. השאלה שלי האם הסיבה היא תזונה בלבד? מה המשמעות של הנתונים? האם אוכל להעלות את הHDL לרמות נורמאליות? תודה מראש, אורי

שלום אורי קודם כל ממליצה לחזור על בדיקת ה HDL. לגבי רמות HDL נמוכות,לעתים פעילות גופנית מעלה HDL. אין כיום תרופות או מאכלים שבאופן משמעותי מעלים HDL. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול