יתר טריגליצרידים בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

24/11/2008 | 17:05 | מאת: טלי

שלום, אני בת 23 , משקל תקין, שאינו משתנה, משתדלת לעסוק בספורט כל כמה שניתן (למרות שבתקופה האחרונה אני סובלת ממחלת הנשיקה ) , מקפידה בדרך כלל על תזונה בריאה ולא מגזימה בכמויות של ממתקים ושתייה מוגזת , בעיקר מים , ובסופי שבוע אני מפנקת את עצמי במשקה מתוק עם הארוחה . עד לאחרונה הייתי צמחונית אבל בעקבות המחלה התגלתי כסובלת ממחסור חמור בברזל ובי 12 ועקב תחילתן של הפרעות נוירולוגיות קלילות, כפרתי באמונה וחזרתי לאכול בשר (עניין של בערך שבועיים ) במקביל לבדיקת הדם ההיא , יחד עם איבחון המונו . נרשמה רמה גבוהה של טריגליצרידים (173 , מתוך נורמה גבוהה של 170 ) כולסטרול וLDL היו תקינים . ואני בטוחה שהקפדתי על צום באותו יום , לכן אני דואגת מפני שיש במשפחתי היסטוריה של נטייה להיפרליפידמיה ומחלות לב , יש לציין שני ההורים סובלים מהיפרליפידמיה , אך אני לא מבינה מה הביא לידי תוצאה שכזו והאם עלי לדאוג או שעלי לפסול את התוצאה כטעות בבדיקה (הרופא לא חשב כך וייעץ לי להפחית בכמות הממתקים ...איזה ממתקים ? אני אוכלת חטיף אחד קטן ביום , במקרה הטוב ...)

שלום טלי טריגליצרידים יש לבדוק לאחר 12 שעות צום ורק בתנאי זה יש להתיחס לרמה. התוצאה שציינת של רמת טריגליצרידים 170 היא מעט מעל הנורמה ובגילך ההמלצה היא מעקב בלבד. חשוב להדגיש שטריגליצרידים מושפעים בקלות מגורמים "סביבתיים": אוכל, לחץ נפשי וכו.. כל טוב! ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול