טריגליצרידים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

01/06/2012 | 11:09 | מאת: אבי

שלום לאחר בדיקת דם התגלתה רמת טריגליצרידים 423 וLDL גבוהה היום אני מאוזן מכדור BEZAFIBRATE וכדור CRESTOR 10 כל הבדיקות בטווח הנורמה כלל תפקודי כבד האם השילוב הנ"ל מקובל או שעדיף שילוב אחר,יש לציין שבמתן כל אחד מהתרופות לחוד נשארתי עם רמות מעל מהנורמה [רופא משפחה רמז שיש סיכון לפגיעה בשרירים משילוב הנ"ל] . תודה

שלום אבי כאשר יש צורך בהחלט מקובל להשתמש בשלוב של פיברט (בזפיברט) וסטטין (קרסטור). ע"פ עבודות שונות אכן יש עליה קלה באחוזים בתופעות לואי של כאבי שרירים כאשר משתמשים בשלוב שתי התרופות לעומת שמוש בתרופה אחת, אבל ס"ה תופעה זו די נדירה והפיכה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול