שאלה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

18/05/2012 | 17:40 | מאת: אורן

שלום, עשיתי בדיקות דם כלליות שיצאו בסדר ברובן הגדול פרט לכולסטרול שיצא תוצאה של 205 (הבנתי שרצוי שזה יהיה פחות מ-200) וללימפוציטים שיצא תוצאה של 19.5 כשהגבול התחתון הוא 22. כמו כן, בבדיקת MPV- Mean Platelet Volume יצא תוצאה של 13.5 כשהגבול העליון הוא 12.9. האם אלו חריגות משמעותיות או שזה עדיין בגדר הנורמה פחות או יותר? ואם החריגות הן רציניות, מה אפשר לעשות לשיפור התוצאות? כמו כן, התוצאה של ויטמין D לא הופיעה. האם לוקח יותר זמן עד שמקבלים תשובה לבדיקה זו? תודה.

שלום נכון שמקובל להתיחס לערך כולסטרול של 200 כגבול עליון, אבל ההחלטה לאיזו רמת כולסטרול לשאוף תלויה גם ברקע הרפואי האינדיבידואלי של כל פציינט. לגבי שאר שאלותיך-הן אינן בתחום פורום זה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול