טריגליצרידים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

17/05/2012 | 11:35 | מאת: איהאב

שלום אני בן 38 יש לי רמה של 431 טריגליצרידים טוטאל כולסטרול 215 HDL 40 ו LDL לא ניתן לחישוב . חוץ מהנ"ל הנני בריא ולא סובל מבעיות אחרות . זה 3 שנים שאני מטופל בCRESTOR 10 ו BEZAFIBRATE . רמת השומנים היום היא טריגליצרידים 127 ,טוטאל כולסטרול 161, LDL 85 ו HDL 51 . האם אני מקבל הטיפול האופטימלי ? האם כדאי לשקול טיפול רק בתרופה אחת ואם כן מאיזה משפחה? האם התרופה TREDAPTIVE יכולה להיות אופציה לטיפול והאם בנפרד או בשילוב תרופה אחרת? תודה

שלום איהאב בהנחה שאתה בריא ואינך מעשן, הרי שנראה לי שבעיתך העקרית היא רמה גבוהה של טריגליצרידים. יש מקום לנסות להסתפק בטפול רק בבזפיברט (המוריד בעקר טריגליצרידים)בתנאי שאתה משלב אותו עם טפול לא תרופתי (כלומר דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת+פעילות גופנית רוטינית). כל זה תוך מעקב צמוד ואם בכל זאת הכולסטרול ישאר גבוה-ניתן להחזיר הטפול בסטטין (קרסטור- שמכוון בעקר להורדת כולסטרול). טרדפטיב משפיע הן על הטריגליצרידים והן על הכולסטרול, אבל השמוש בו אמור להיות רק בשלוב. ד"ר וולפוביץ

17/05/2012 | 13:02 | מאת: איהאב

סליחה שלא ציינתי שאני כן מעשן חצי קופסא ליום

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול