כולסטרול גבוה לאחר הלידה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

24/02/2012 | 10:00 | מאת: שני

אני בת 32 חודש וחצי לאחר הלידה. בדיקות הראו כולסטרול 400 וLDL 280 אני מניקה ולכן לא יכולה לקחת סטטינים. האם יש קשר בין הכולסטרול ללידה? אני התחלתי לעסוק בספורט ומקפידה על דיאטה מתאימה. האם עלי להפסיק להניק ולקחת סטטינים? עלי לציין שאבי מטופל בסטטינים. תודה מראש על תשובתך.

שלום שני רמה גבוהה של כולסטרול היא מולדת. אין קשר ברור ללידה, אבל יתכן שיש גורמים אחרים (למשל תת פעילות בלוטת התריס). ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ע"מ לברר הרקע והטפול. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

01/03/2012 | 08:22 | מאת: מיטל

בעניין הספורט והדיאטה, ואני כותבת מתוך ניסיון, שגם בשביל להוריד את הכולסטרול אפשר להעזר בתזונה נכונה ובהתעמלות (וזה מעולה שהתחלת בזה). אבל את צריכה לדעת ולבדוק האם חסרים לך תוספים,כי לפעמים גם אם מתמידים ולא רואים תוצאות, זה סימן שחסר משהו, ואני השתמשתי בתוספים של סולגאר בשביל התזונה הנכונה והתעמלות. דרך אגב, בקישור הזה יש לך יותר מידע על סוגי התעמלות, והיתרונות של התעמלות. זה יכול לעזור לך המון ומידע מסוג זה יכול רק לעזור לפי דעתי. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=223&ArticleID=1232

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול