התיעצות

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

28/06/2011 | 09:56 | מאת: נסים

בן 56 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן לפני 9 חודשים אובחן אצלי סרטן הערמונית ממוקד ללא פריצה ,גילסון3+4 נותחתי בבדיקות דם כולסטרול כללי 225,LDL 162' HDL55'טריגליצירידים 120 שאר הבדיקות תקינות,אצין ששומר על דיאטה דלת שומן,הולך 5 פעמים בשבוע כ 50 דקות ליום והשאלה1-האם יש צורך במתן סטטינים מאחר והדעות חלוקות אצל הקרדיולוגים חלקם המליץ על 10 מ"ג כל יומים וחלקם המליץ ללא טיפול תרופתי להמשיך באותה המתקונת הקימת.2-מה קורה לכלי הדם כאשר רמת השומנים יורדת האם הפלקים שפוגעים בדפנות כלי הדם נלמים איך המנגנון עובד? בדיקות הדם האלה הם עקביות במשך 4 שנים אחרונות. תודה מראש

שלום נסים אם אין לך ספור משפחתי של מחלת לב הרי שרמת LDL שלך היא גבולית מבחינת האינדיקציה לטפול תרופתי. בד"כ אנחנו ממליצים למצות לפני טפול תרופתי ע"י דיאטה ןפעילות גופנית. לגבי השאלה האם פלקים הם הפיכים לאחר טפול ברמות שומנים גבוהות,יש עבודות מדעיות מסוימות שהראו שתהליך כזה קורה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול