טיפול משולב

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

04/06/2011 | 08:49 | מאת: גבי

שלום ד"ר, לאחר רמות גבוהות של טריגליצרידים וכולסטרול,ולאחר שלא הצלחתי להפחית ממשקלי למרות ששמרתי, התחלתי טיפול משולב בהדרגה של פרבסטטין 40 מ"ג,ובחודשים האחרונים הוספתי את הכדור ממשפחת הפיברטים. בבדיקה אחרונה מלפני כ 3 חד,היה שיפור דרמטי במצב הטריגליצרידים לרמה של 205,וגם שיפור יחסי ברמות הכולסטרול לכל סוגיו. השאלה: האם ההשפעה המשולבת של התרופות היא מצטברת ואף יתכן שיפור נוסף? האם יש בהשפעה המשולבת השפעה על תיפקודי כבד? האם הנזק שנצבר עם השנים ברמות כולסטרול וטריגליצרידים גבוהות הוא בלתי הפיך? האם לא התחלתי את הטיפול המשולב מאוחר מידי? בן 52. אבקש חוות דעתך המקצועית והמלצתך. בתודה מראש.

שלום גבי ההשפעה של סטטינים ופיברטים בד"כ מקסימלית לאחר מספר שבועות טפול. גם סטטינים וגם פיברטים עלולים לגרום להפרעה בתפקוד הכבד (תופעת לואי נדירה) ובשמוש משולב סכנה זו עולה במיקצת, אבל אם עוקבים בקפדנות אחר בדיקות הדם ניתן למנוע נזק כבדי בקלות. הנזק שגורמים שומני הדם לכלי הדם הוא ברובו בלתי הפיך. לא ניתן לקבוע מהו " מאוחר מדי". ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול