סלמונלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/01/2016 | 22:16 | מאת: דניאלה

הי דר. בעקבות הפרסומים האחרונים על סלמונלה בביצים אשמח לדעת: אני בשליש האחרון להריון וצורכת ביצים שמבושלות היטב- במידה והביצה מכילה סלמונלה האם לאחר טיגון בישול או אפיה מלאה מותר לצרוך? הכנתי עוגה שהכילה ביצים. העוגה נאפתה בחום 150 מעלות חצי שעה בלבד. האם מספיק חם כדי להרוג את הסלמונלה? יש לציין שהיא יצאה ונאכלה כשהיא לחה ולא יבשה לגמרי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאלה, "ביצים שמבושלות היטב" הוא מונח סוביקטיבי ומאד משתנה מאדם לאדם, כמו גם "טיגון, בישול או אפיה מלאה". לעומת זאת, שאלה על "עוגה שנאפתה בחום 150 מעלות במשך חצי שעה" מאפשרת לי לענות לך שאין זה סביר שחיידקי ה'סלמונלה' ישרדו את תהליך האפייה הזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות