חזה עוף פרוס זמן רב במקפיא
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום רב, לא הייתי בדירתי כבר כחודשיים עקב נסיעה. במקפיא בדירתי יש חזה עוף פרוס טרי (מה שקונים במעדניית בשר בסופרים) שיושב שם כבר שלושה וחצי חודשים. האם עליי לחשוש מלאכול אותו כעת עקב הזמן הרב ששהה במקפיא? אחרי כמה זמן לדעתך חזה עוף פרוס טרי שנשמר במקרר כבר לא יהיה טוב לאכילה? לצערי אין תוקף על דברי בשר טריים שאני קונה ממעדניית הבשר ולכן איני יודע... כמו כן אני חושב שקיים סיכוי שבמהלך התקופה הזאת אולי התקיימה הפסקת חשמל ממושכת. הפסקת חשמל של כמה זמן לדעתך עשויה להפוך חזה עוף פרוס שנמצא במקפיא ללא ראוי למאכל?
שלום דן, מבחינה זיהומית, אינני רואה הבדל בין חזה עוף שהוקפא במשך יום לבין חזה עוף שהוקפא במשך שלושה וחצי חודשים. יחד עם זאת, אם במהלך תקופה זו הייתה הפסקת חשמל מממושכת והבשר הופשר- אז מבחינתי הוא לא ראוי למאכל. הרבה בריאות אפי