חלב עמיד
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
הי אני לא ככ יודעת מה לעשות ואשמח להכוונה.. עשיתי היום משלוח מהסופרמרקט וכשהקרטונים הגיעו שמתי לב שבקרטון אחד שהיה בו חלב עמיד - אז הקופסא של החלב העמיד טיפה נפתחה והיו טיפות חלב על חלק מהמוצרים שהיו סגורים כמו:שקיות של פירות יבשים,קופסת דגנים וכו' . כמובן שאת החלב זרקתי אבל פתאום עלתה בי מחשבה האם לזרוק את כל מה שהיה בקרטון? כי אם טיפות חלב עמיד יהיו המון זמן על השקיות מזון הסגורות,יכול להיות שהחלב יתחיל להזדהם וליצור חיידקים ואז כשאפתח את השקיות הסגורות יגיעו חיידקים לאוכל . (כמו ליסטריה או סלמונלה וכו). האם יש הגיון במחשבה ויש טעם לזרוק?? אני יודעת שחלב עמיד עובר עיקור אך האם הוא ישהה בחוץ הרבה זמן אין אפשרות שבכל זאת תתפתח ליסטריה בחלב??
שלום Dana, כדי שחיידקי ה'ליסטריה' יתרבו במוצר חלב כלשהו הם צריכים קודם כל להגיע אליו, וזה לא סביר במקרה המתואר בשאלתך. במילים אחרות, אני לא הייתי זורק. הרבה בריאות אפי