טוקסופלזמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/08/2015 | 10:52 | מאת: דגן

אשמח למענה על 3 שאלות. תודה. האם על קליפת האבוקדו יכול להיות טוקסופלזמה? שהרי בעת חיתוכו הסכין נוגע בקליפה והכל יכול לחדור פנימה. האם גם לאחר שטיפת ירקות ופירות כגון עגבניות,מלפפונים,כרוב ופטרוזיליה במים וקצת סבון ישארו חיידקים מסוכנים כגון טוקסופלזמה,אי קולי, ליסטריה וכד? מהם תסמיני הטוקסופלזמה ותקופת הדגירה? שבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דגן, 1. על טפיל ה'טוקסופלאזמה' בהריון ניתן לקרוא באתר http://www.clalit.co.il/he/pregnancy_and_birth/pregnacy/Pages/toxoplazmosis.aspx 2. תקופת הדגירה של 'טוקסופלאסמוזיס' היא בערך 5 עד 25 ימים. 3. הדבקה בטפיל במהלך חיתוך אבוקדו (ע"י סכין נקייה) נחשבת כבלתי סבירה. 4. על ירקות, שגודלו, שווקו ונמכרו ע"י מגדלים/משווקים/מוכרים שנמצאים בפיקוח, קיים סיכוי נמוך להמצאות חיידקים פתוגנים כגון 'ליסטריה', או טפילים כגון 'טוקסופלאזמה'. שטיפתם כהלכה מורידה עוד יותר את הסיכוי הזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות