מוטרדת מהדבקות בחיידק
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום, היום בעלי חתך לי פרוסת עוגה חלבית (עשויה מביצים מפוסטרות) בסכין בשרית המשמשת לחיתוך בשר נא. במהלך אכילת העוגה הרגשתי שיש טעם המזכיר בשר והלכתי לבדוק את הסכין. התברר שהוא לא שטף את הסכין היטב אתמול לאחר חיתוך הבשר, ועל כן נשארו שאריות של הבשר על הסכין עמה הוא חתך את העוגה (שאותה אכלתי לצערי הרב). אני חוששת להדבקה באחד מה חיידקים (טוקופלזמה או סלמונלה) בשל אכילת העוגה. האם עליי לחשוש מהדבקה לעובר? יש לציין שאני כרגע בשבוע 24. אשמח להמלצותיך!
ידוע לי שאסור להשתמש בסכין בשרית על מוצרי חלב, אני מגיעה מבית מסורתי ויש לנו שני סטים של סכום להפרדת כיור בשרי וחלבי. ובכל זאת, קורה שמתבלבלים ללא כוונה.
שלום שירן, התשובה לשאלתך תלויה במידה רבה בזהות המוצר הבשרי (החברה המעבדת/משווקת, מקום הקניה וכד') שאיתו בא הסכין במגע (לפני חיתוך פרוסת העוגה שאת אכלת). הרבה בריאות אפי
אפי, תודה רבה על תשובתך. מקום הקנייה היה חצי חינם, ומדובר בחזה עוף. האם עליי להתחסן או לקבל אנטיביוטיקה?
שלום שירן, אני לא מוצא הצדקה לקחת טיפול אנטיביוטי מונע, או לנקוט בכל צעד אחר, בעקבות המקרה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי