חיידקים מזיקים בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/06/2014 | 07:56 | מאת: שירה

היי, אני מקפידה מאד על התזונה אבל אתמול קצת פישלתי. 1. אכלתי רביולי בטטה ואז שמתי לב שיש עליהם עלי אורגנו שחלקם היו טריים- מה הסיכוי לקבל טוקסופלזמה מכזה דבר? מגדלים אותם הנפרד או בטבע והם יכולים לבוא במגע עם צואת חתול? זה מטריד אותי 2. אכלתי סלמון ( שהיה אפוי טוב למראה) והיה חושך והרגשתי משהו לא בסדר במרקם ירקתי ואז גיליתי שיש קטע שהוא לא הכי מוכן- הוא לא היה וול דאן ממש אלא ראיתי שהצבע שלו שונה והוא לא עשוי עד הסוף. לא המשכתי לאכול אבל כמה חיידקים צריך לאכול כדי להרגיש את התסמינים של הליסטריה או שיקרה משהו לעובר? מה הסיכוי שהחיידק שרד באפיה של הדג? האם גם מכמות קטנה אפשר לחלות? מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
12/06/2014 | 08:04 | מאת: שירה

אני בדר"כ נמנעת ממסעדות

שלום שירה, הסיכוי להידבק ב'טוקסופלאזמה' או ב'ליסטריה' דרך מאכלים שנמצאים בפיקוח (של משרד הבריאות והחקלאות) נחשב כנמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות