תזונה בטוחה בהריון
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום רב, מספר שאלות לגבי תזונה בטוחה בהריון 1) הבנתי שליסטריה זה חיידק מאוד עמיד אשר מסוכן בהריון. האם ניתן להכחיד אותו כליל באמצעות בישול? אם כן, על איזה טמפרטורה וצורת בישול אתה ממליץ כבטוחה ביותר? 2) האם כל גבינה מפוסטרת מותרת בהריון? למשל גבינת פטה או גבינה רכה אחרת מחלב מפוסטר. 3) לא תמיד ניתן לדעת מה תערובת הגבינות בפשטידה או קיש- האם העובדה שהם אפויים פותרת את ההתלבטות? תודה מראש, ליעד
לקריאה נוספת והעמקה
שלום ליעד, 1.'ליסטריה' הוא חיידק שאכן מסוכן בהריון אך לא בהכרח מאד עמיד, ובישול / אפיה בחום גבוה (שמגיע לכל חלקי המזון המבושל / אפוי) אמור להרוג אותו. 2. עקרונית, מוצרי מזון שנמצאים בפיקוח משרדי החקלאות והבריאות מותרים בהריון (וכשמתגלה בעיה במוצרי מזון כאלו- הם גם מודיעים על כך לציבור). הרבה בריאות אפי