טוקסופלזמה וליסטריה באוכל
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
היי אכלנו היום בחוץ והזמנתי כרובית ממולאת. וודאתי שהיא מבושלת וכו...אכלתי מהכרובית שתיתי מהמיץ של התבשיל וכשהגעתי לבשר קלטתי שהוא ממש אדום בפנים. לא אכלתי ממנו. מה הסיכון להדבק בליסטריה וטוקסופלמה מזה? החיידקים נודדים מהבשר לתבשיל או נמצאים רק בבשר?
שלום דנה, סיכויי ההדבקה ב'טוקסופלאזמה' או ב'ליסטריה' במהלך אכילת כרובית (גם כזו ש"נגעה" בבשר) במסעדה שנמצאת בפיקוח נחשבים כנמוכים. הרבה בריאות אפי
רק בבשר או מתפשטים בכל האוכל?המסעדה די יוקרתית ובטח שבפיקוח אבל בכל זאת...יש להם דרך לדעת אם בשר נגוע בטוקסופלזמה?
שלום דנה, חיידקים וטפילים (כמו 'ליסטריה' ו'טוקסופלאזמה') יכולים להימצא במוצרי מזון שונים (אליהם הם יכולים להגיע ממקורות שונים בכל שלב של גידול המזון, הכנתו, הטיפול בו וכד'). יחד עם זאת, הסיכוי לזיהום של מוצרי מזון שנמצאים בפיקוח בישראל ע"י שני ה'מיקרובים' הנ"ל נחשב כנמוך. הרבה בריאות אפי