זיהום מדקירה מבקלה צעיר קפוא
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום הסיכון הזיהומי מדקירה, האם הוא קיים גם בדקירה מבקלה צעיר קפוא או רק מדגים טריים ומצוננים? אדגיש שהבקלה הצעיר הופשר במקרר כיממה קודם. וזה בקלה שתאריך ייצורו בחודש האחרון. שאלתי על בקלה צעיר כי ממנו נדקרתי. אך אני מתענין גם באופן כללי, האם בדגים קפואים יש אותו סיכון או רק בדגים טריים ומצוננים. ואם בדגים קפואים זה שונה - מדוע זה שונה? בתודה.
שלום אביב, מדקירה שנגרמת ע"י סנפיר של דג יכולים להיגרם זיהומים שונים- כאלו שמקורם בחיידקים שנמצאים על סנפירי הדג, וכאלו שמקורם בחיידקים שנמצאים על העור של הנדקר. רק דגים שנושאים ע"ג סנפיריהם חיידקים פתוגניים (כגון Vibrio Vulnificus) חיים עשויים לגרום את סוג הזיהומים הראשון, וסה"כ מדובר באירועים נדירים מאד בישראל שעד כה ל א נקשרו בדגי בקלה קפואים. הרבה בריאות אפי