ליסטריה בסמבוסק
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
היי דר אכלתי סמבוסק (סוג של) הייתה שם גבינה לבנה קשה כזאת ועוד גבינה לבנה שאין לי מישג מה טיבה.(בעלי אומר שזב נראה לו גבינה מהחנות אבל אני לא יודעת ומכאן החשש זה בטוח לא גבינה כחולה) הלחמניה נאפתה עם הגבינה בפנים אבל לא כל הגבינה הייתה מותכת לגמרי. הלחמניה נאפתה בטאבון והייתה טריה מאד. מה הסיכון לליסטריה?האם הליסטריה עמידה לכאלה טמפרטורות?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום סיון, בהנחה שהגבינה/ות שאכלת יוצרה/ו במפעל שנמצא בפיקוח, סיכויי ההדבקה שלך בחיידק ה'ליסטריה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבים כנמוכים. הרבה בריאות אפי
אין לי מושג מאיפה הוא הביא את הגבינה. הרי הלחמניה נאפתה עם הגבינה אז אין די בחום להרוג את החיידקים?צריך להזהר גם עם גבינות שחוממו בחום גבוה?