קלבסיאלה בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/11/2013 | 08:58 | מאת: שלומית

שלום, אני בהריון בשבוע 26. בבדיקת השתן התגלה חיידק הקלבסיאלה ונמצא שהוא רגיש ל- 14 סוגים של אנטיביוטיקה. האם החיידק הזה נחשב עמיד כמו שהרופא מגדיר אותו? ביצעתי בדיקה חוזרת וממתינים לתוצאות. הרופא שלי אמר שאם יצא שוב פעם, הוא ישלח אותי לקבל טיפול בבית חולים. האם הכרחי כאשר החיידק רגיש ל- 14 סוגים של אנטיביוטיקה?

שלום שלומית, 1. חיידק שנמצא רגיש ל- 14 סוגים שונים של תרופות אנטיביוטיות לא נחשב בד"כ כ"עמיד". 2. יחד עם זה, העובדה שאת הרה מגבילה את אפשרויות הטיפול בזיהומים חידקיים שמתפתחים אצלך- היות וניתן לתת לך רק תרופות שנחשבות כבטוחות לא רק עבורך אלא גם לעובר שלך. לכן, יש לעיתים צורך לאשפז נשים הרות עם זיהומים שנגרמים גם ע"י חיידקים שהם רגישים יחסית לקבלת טיפול תוך וורידי. הרבה בריאות אפי

08/11/2013 | 10:15 | מאת: שלומית

בינתיים קיבלתי את התוצאות של הבדיקה החוזרת והתשובה היתה שלילי - תרבית תקינה ונקיה מחיידקים. הרופא שלי עדיין לא חושב שזה לא אומר שאין את החיידק ומבקש שאבצע בדיקה חוזרת. ניסיתי להסביר לו שלפי קריאה באינטרנט הבנתי שזה חיידק שנמצא באופן קבוע במעי ולכן חשוב להקפיד על ביצוע נכון של מתן שתן לתרבית, הוא אמר שגם במעי הוא לא תמיד צריך להיות. האם זה נכון?

מנהל פורום מחלות זיהומיות