אכילת אוכל לא טרי
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום רב, שכחתי אצלי במקרר קופסא של קציצות בקר וירקות מבושלים שהופשרה לפני כשבועיים. בעלי נתן את זה היום לבן שלי לאכול - הוא כל 4-5 קציצות ומעט תפוחי אדמה. האם יש בזה סכנה כלשהי? הוא כל בצהריים ועד לשינה הרגיש טוב. האם זה אומר שהכל בסדר או שמשהו יכול עוד להתפתח? האם אפשר להדבק מזה במחלות חמורות כמו הפרה המשוגעת? אשמח לתשובה מהירה.
שלום אמא, 1. הדבקה ב'מחלת הפרה המשוגעת' במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. 2. אם בקציצות המתוארות בשאלתך היו חיידקים פתוגניים (=גורמי מחלות) אז הם עשויים לגרום למחלות, אך רוב המוצרים שנמצאים במקרר במשך שבועיים ל א מכילים חיידקים כאלו. הרבה בריאות אפי
בוקר טוב, תודה על המענה המהיר . אשמח להבהרה לגבי תשובתך. לגבי סעיף 1- רק כדי להבין : כוונתך שאם הייתה בבשר חלבונים היכולים להדביק במחלה זו זה היה קורה גם לפני שבועיים באכילתו - זה לא פתאום מתפתח בבשר, נכון? זה היה בקר טחון. לגבי סעיף 2- עד עכשיו הוא לא התלונן על שום דבר - האם ניתן לשכוח מהאירוע או שיכולות להופיע מחלות וסיבוכים מזה גם מאוחר יותר? מה בכלל החיידקים שכתבת יכולים לגרום במצב הכי חמור - קלקול קיבה או מחלות מסוכנות יותר? תודה מראש על היחס המכובד והמענה המהיר.