טוקסופלזמה
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום דר הלפרין. אני בהריון שבוע 27, אני חוששת שאכלתי בשר שלא היה מבושל מספיק באיזה טמפרטורה הטפיל אינו שורד? מדובר על הרתחה? מה עם חימום של 180 מעלות? האם מספיק על מנת לקטול טפיל מסוג זה? אודה מאוד לתשובתך. אני בלחץ. תודה
שלום ענת, 1.אם את חוששת שנדבקת בטוקסופלזמה במהלך הריונך, את יכולה לבצע בדיקת דם (סרולוגיה) כדי לאשר או לשלול זאת. 2. כדי לצמצם את סיכוייך להידבק בטפיל זה בעתיד מומלץ לך להקפיד על כללי הגיינה אישיים (למשל רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר כל שימוש בשירותים ולפני כל טיפול באוכל או אכילה); להקפיד על צריכת בשר (ומאכלי מזון נוספים) שנמצא בפיקוח של משרדי הממשלה הרלוונטיים (למשל חקלאות ובריאות); ולבשל את האוכל שלך (שדורש בישול) 'כהלכה' (אני חושש שאין ביכולתי לתת לך טמפרטורה מדויקת). הרבה בריאות אפי