שבוע 26
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
אתמול הסתבר לי שכמה פעמים השבוע יצא לי לאכול מאפה שמכיל גבינה רכה שנקנתה בשוק. לא ידעו לומר לי אפילו אם היא מפוסטרת ואיפה היא יוצרה. המאפה אמנם נאפה בחום גבוה אבל מאז הוא הספיק להתקרר ולהיות מחומם שוב פעמיים בחום נמוך. אני מודאגת מאז מהאפשרות שהגבינה מכילה ליסטריה. כמובן שאי אפשר להעריך את רמת הסיכון של הגבינה אבל האם האפייה הראשונה שלה חיסלה את החיידקים?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום שיר, הדבקה ב'ליסטריה' במהלך האירועים המתוארים בשאלתך לא נראית לי סבירה (גם בגלל החימום). הרבה בריאות אפי