איידס דרך מזון
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
סוכם ומוסכם שמין אורלי יכול להעביר איידס! מדוע אז להתעקש על כך שמזון טרי שזוהם בקצת דם לא יכול להעביר איידס?!? מאות אלפי אנשים אוכלים יום וים במסעדות ובגלל תופעת ההגירה מאפריקה יש גם סטטיסטית מאות נשאים עובדים במטבחי המסעדות. שדבר כזה קורה יום אחרי יום במשך שנים בהחלט סביר שיקרו מקרים של הדבקה דרך מזון... הנגיף בהחלט יכול לחיות בדם עד שהסלט שנחתך במיטבח מגיע לשולחן הסועד! אין במטבחים הללו שום פיקוח על כללי הגיינה מקובלים ומכאן הסכנה. מדוע הרופאים שמתעסקים בתחום לא פונים למשרד הבריאות שיקבע נהלים שמניעת מצב זה (למשל שימוש בככפות כמו שעושים בחלק ממקמות האוכל). לדעתי מדובר במחדל רמדיה 2.. אנא תגובת הרופא
שלום מנחם, אני לא מתעקש על כך "שמזון טרי שזוהם בקצת דם לא יכול להעביר איידס". אני טוען ש"אין הוכחה לכך שמזון טרי שזוהם בקצת דם לא יכול להעביר איידס". יחד עם זאת, אם לך יש הוכחה כזאת אשמח קבל מידע על כך. לגבי שאר דבריך- אני ממליץ לך להפנותם ישירות למשרד הבריאות. הרבה בריאות אפי
אין לא הוכחה, יש רק היגיון בריא ומה שידוע על היכולת של הנגיף לחדור לגוף דרך הפה. ברמות הסיכון הנמוכות הללו צריך ניסויים בקנה מידה ענק על האוכלוסיה שזה כנראה בדיוק כמו שמבוצע כעת בישראל... התוצאות תוך מספר שנים. לא התכוונתי שאתה בין הרופאים שמתכחשים לסיכון הזה, אכן אפנה למשרד הבריאות.