טוקסופלזמה
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום, אני בהריון. לא מחוסנת לטוקסופלזמה. הכנתי עוף בתנור במשך כ-50 דק-שעה בחום 190 מעלות. כשאכלתי אותו היום, ליד העצמות עדיין היה בשר עם דם שלא היה מוכן. אני חוששת שאולי נגסתי קצת ממנו בטעות. האם טוקסופלזמה שורדת אחרי אפייה בחום כזה במשך זמן זה? מה הסיכוי להדבק בצורה כזו? תודה רבה, יעל
לקריאה נוספת והעמקה
שלום יעל, בהנחה שהעוף המדובר נשחט במפעל שנמצא בפיקוח וטרינרי, הדבקה בטוקסופלאזמה במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי