תזונה בהריון בחו"ל
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום, אני בשבוע ה20 להריון ואני מתחננת נסיעה לחו"ל-לאיטליה. למיטב ידיעתי החוק האיטלקי מאפשר יצור של גבינות ומוצרי חלב גם מחלב לא מפוסטר. האם אכילת פיצה מגבינה לא מפוסטרת בטוחה לצריכה בהריון מפני שהיא נאפת בטמפרטורה הגבוהה מ 70 מעלות צלזיוס. כמו כן האם בטוח לאכול כל אוכל שחומם מעל 70 מעלות . השאלה אינה מתחיסת למוצרי דגים ובשר אלא למאכלים כמו ניוקי או פסטה טריה שעוברים בישול קצר של דקות ספורות במים רותחים אך עלולים להכיל בבצק ביצים. או רטבים ותשבלי ירקות שהוכנו מירקות שלא נשטפו כראוי אולם חוממו למעל 70 מעלות? כמו כן האם בטוח לאכול במסעדות אוכל מהיר כמו מקדונלדס דגים בהנחה שזהו דג המותר בהריון. תודה
שלום גלי, 1. חיידקים לא אמורים לשרוד בתנור שבו נאפית פיצה. 2. לעומת זאת, סביר שיש חיידקים פתוגניים שיכולים לשרוד חימום של מזון ל- 70 מעלות צלסיוס. הרבה בריאות אפי