בשר במקפיא
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
עד לפני חודש היה לי בשר טחון טרי במקפיא שהספיק להפשיר מעט עד שהכנסתי אותו. בכל מיני מדפים שונים ןלא בנפרד. בהנחה שכ ן היו על האריזה שלו חיידקי ליסטריה או טוקסופלזמה או סלמונלה, ובהנחה שהם כ ן עברו למדפים, האם ייתכן שהם עוד חיים כעת או שאפשר בבטחה להניח דברים אחרים?
שלום דפנה, אם ההנחה שלך שבבשר שנמצא כעת במקפיא שלך היו חיידקי ליסטריה ו/או טפילי טוקסופלזמה לפני הקפאתו, אז את צריכה להניח שהם עדיין שם (קפואים, כמובן). הרבה בריאות אפי
הבשר לא נמצא שם כבר חודש. אין לי כרגע בשר במקפיא. אם ההנחה ה עעעיא שהחיידקים היו על השקית החיצונית ומשם ירדו למדפים, האם הם עדיין שם?
http://www.foodfromthekaroo.com/downloads/HowToTreatYourMeatAugust2011.pdf http://www.helpwithcooking.com/food-storage/refrigeration-tips.html http://www.nytimes.com/2011/08/24/dining/bending-the-rules-on-bacteria-and-food-safety.html?pagewanted=all
http://www.nytimes.com/2011/08/30/science/30microbe.html?ref=health&pagewanted=print