סבירות לליסטריה במנה מסוימת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/08/2011 | 20:03 | מאת: דפנה

היום יצא לי לאכול בחוץ אחרי הרבה זמן. הארוחה הייתה במלון יוקרתי שוחר בריאות. המנה הייתה צמחונית והכילה ירקות שורש ועלים מבושלים וטופו. המנה לא העלתה אדים. אחכ הבנתי לפי צורת המנה שהיא הורכבה ביד. כלומר מי שהכין אותה מילא את העלים בעצמו. אחכ הסתבר לי שהמקום מכין גם סושי ומתעסק עם דגים נאים. האם יש סבירות גבוהה לליסטריה?

26/08/2011 | 21:08 | מאת: דפנה

בעלי ראה שנלחצתי והלך לדבר עם השף שהבטיח הקפדה מקסימלית על בטיחות המזון. לדבריו כל האזור הממחוני מופרד ויש בו עובדים נפרדים. כל הירקות הורתחו למספר דקות ואז אודו. העובד שוטף ידיים לפני שהוא מרכיב מנה. אם זה נכון נותרו שלוש בעיות: איכות שטיפת הידיים,סגירת הברז וניגוב הידיים שאיני יודעת עם מה. הבעיה השלישית היא שהמנה הוכנה כשעה שעתיים לפני שאכלתי אותה מסתבר והיא הייתה פושרת

שלום דפנה, הדבקה בליסטריה במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

27/08/2011 | 23:14 | מאת: דפנה

בעלי אכל בשר שהיה אדום מבפנים ולא רק זה יש מצב שגם חומם מחדש מאתמול לרמה חמימה פושרת ולא יותר מז . אחכ הוא פתח את הברז וצחצח שיניים. אחרי שהוא סיים לצחצח שיניים הוא שטף את הפה בעזרת הידיים ואולי משחת שיניים עם חיידקים גם הייתה לו על היד.. אחרי כן כשהידיים עוד מלאות בחיידקים הוא נגע בסבון מוצק ובמטלית שהייתה מתלת לסבון. אני שטפתי ידיים ונגעתי באותה מטלית שהוא נגע בה עם חיידקים מהפה שלו וגם בגרתי טת הברז שהוא נגע בו בידיים לא נקיות. סמכתי על זה שהידיים שלי נקיות ואכלתי עם הידיים וגם פתחתי איתן בקבוק. האם יש סיכון לליסטריה והאם זו התעסקות מוגזמת לדעתך?

מנהל פורום מחלות זיהומיות