הרעלת מזון ?
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום ביום רביעי אכלתי במסעדה ספגטי עם בשר כבש ורוטב אדום. במהלך האכילה ובעיקר בסופה התחלתי להרגיש בחילות והתנפחות רבה של הבטן כמו שלא חשתי מעולם. חזרתי לביתי עם מלא בחילות ותחושה נוראית של התפוצצות אבל חשבתי שזה סתם כי אכלתי הרבה. חשתי חוסר ממנוחה רבה ולאחר כשלוש שעות התחלתי להקיא את הספגטי בולנז עם הרוטב האדום. הקאתי מספר פעמים בלילה המון נוזלים וגם את כל האוכל וחשתי כל כך עייפה ממהקאה. לא נרדמתי כל הלילה ובמהלך הלילה מדדתי חום של 38.3. בבוקר שלשלתי קצת. (לא נשאר כנראה מה). ביום למחרת לא הקאתי וירד לי החום ל37.4 אבל היו לי בחילות. הבחילות נשארו עד היום. ויש לי עדיין חום של 37.3 וצמרמורות. מאז האכילה במסעדה עברו 3 ימים ... האם עלול להיות שנדבקתי בחיידק??? איזה חיידק זה יכול להיות ? והאם יכול להיות שזה לא קשור למסעדה (למרות שהרגשתי מעולה כשהגעתי לשם).
שלום מאי, תאור מחלתך מתאים, בין השאר, להרעלת מזון, אך ללא ביצוע תרבית אינני יכול לומר לך איזה חיידק אחראי לכך. הרבה בריאות אפי
הכוונה במילה תרבית לבדיקה של הצואה?
האם זה בסדר להמתין עוד כמה ימים לפני שאגש לרופא (השאלה היא בעצם האם חיידק מהרעלת מזון יכול להיות מושמד בלי תרופות?) או שעדיף כבר ללכת ולעשות תרבית?