מעבר של מזהמי מזון
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
האם להחשיב ירקות שטרם נשטפו כמזון גלמי שיש להרחיקו מהמזון המוכן ולהיזהר ממנו? אני מבינה תיאורטית שלאחר שנוגעים בבשר חי חשוב לשטוף ידיים לפני שמכניסים בטעות יד לפה, אבל זה ככל הנראה בגלל התווך של נוזלים בבשר. האם אפשר להידבק בדברים כמו ליסטריה אם נוגעים בעגבניה אם מלפפון לא שטופים ובטעות מכניסים יד לפה?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום דפנה, כל ירק או פרי עשוי לשאת על קליפתו חיידקים שונים. יחד עם זאת, חיידק הליסטריה לא שכיח ע"ג פירות וירקות. הרבה בריאות אפי