שטיפת ירקות ופירות
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
היום מתחיל הקיץ באופן רשמי ובקיץ יש יותר זיהומים במערכת העיכול. יש המלצה לשטוף ירקות ופירות מהמיקרובים, מחומרי הריסוס ומזבלים אחרים. שאלותי: א. אלו מיקרובים מסוכנים לאדם עלולים להיות בפירות וירקות? ב. באיזה סבון רצוי לשטוף? האם סבון כלים רגיל או צריך סבון יותר חזק? ג. האם להשרות את הפירות והירקות במי סבון (לכמה זמן?) או לשפשף? קל לשפשף מלפפון, עגבניה, פילפל וגזר, אבל איך משפשפים עלי כרוב, עלי חסה או ברוקולי? ד. האם בביתך נהוג לשטוף ירקות ופירות עם סבון ומים?
שלום 21/6, 1. ע"ג פרות וירקות יכולים להיות 'מיקרובים' פתוגניים רבים ושונים. 2. תמיד רצוי לשטוף פרות וירקות במים, אך לא בהכרח רצוי להשתמש לשם כך גם בסבון. מבחינה זיהומית/מיקרוביולוגית, לסבון יש יתרון, אך מצד שני הוא עשוי לפגוע באיכות הירק/פרי ולגרום לתופעות רעילות. כל אדם צריך לעשות את שיקולי היתרונות-חסרונות שלו בנושא. 3. אני נוהג לשטוף פרות ירקות במים זורמים (+ שפשוף ידני במידת האפשר) ל ל א סבון (אבל מצד שני, ובניגוד לחלק מהפונים אלי בקשר לכך, אני לא בהריון...). יש המשתמשים במברשת מיוחדת לצורך כך, וכאמור גם בתכשירי ניקוי שונים. הרבה בריאות אפי