טוקסופלזמה
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
אני בהריון ולא מחוסנת לזה. מה הסיכוי להדבק בטוקסופלזמה (או ליסטריה, סלמונלה, אי קולי) ממזון ששהה באותה צלחת או נגע במזון שאכלתי? לדוגמא אם החלטתי שאני לא אוכלת עלים, האם יש סכנה בלחם שנגע בקצות העלים וכו?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום ליאורה, עקרונית, בארץ סיכויי ההדבקה בטוקסופלאזמה נחשבים כנמוכים אך אפשריים.מעשית, ההדבקה בטפיל במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי
אני מפשירה בשר במקרר בתוך קערת מתכת גבוהה שמשמשת רק לשם כך. אני שוטפת ידיים לפני שאני מכניסה את הקערה למקרר. האם זה מספיק הגייני? אין סכנה באופן כזה לזהם דברים אחרים שנמצאים על המדף? (הקערה אטומה וגבוהה וכלום לא מטפטף). מה עם הדברים הנמצאים במדף הרשת 2-3 ס"מ מעל הקערה?