פסטרמה בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/02/2011 | 13:49 | מאת: מישהי

לא הייתי מודעת לסכנה של פסטרמה בהריון, ואכלתי אתמול כריך נקניק בקר מעושן, ברשת מוכרת ובעלת רמת היגיינה טובה, למיטב ידיעתי. הבשר חומם במשך כדקה (באדים) לפני ההגשה. מאז שמישהי אמרה לי שזה מסוכן, אני בלחץ גדול. 1. מה הסיכוי שנגרם נזק? ואיך אדע זאת? אם לא אחלה בימים הקרובים, האם אפשר להניח שהכל בסדר? 2. אני מבינה עכשיו שליסטריה יכולה להימצא גם בחומוס, ואפילו בסלט חי (ירקות). איך אפשר אם כן להיזהר? כמו כולם, אני נאלצת בשעות העבודה לאכול בחוץ, וגם בבית אני לא יכולה לדעת שהכל תקין. לא?

שלום מישהי, עקרונית, אם מדובר בפסטרמה שיוצרה ע"י חברה שנמצאת בפיקוח של משרד הבריאות (ונמכרה ע"י רשת שנמצאת גם היא בפיקוח) אז הסבירות להדבקה במחלה זיהומית כלשהי במהלך אכילתה נחשבת כנמוכה. הרבה בריאות אפי

22/02/2011 | 18:18 | מאת: מישהי

ואם לא ארגיש שחליתי, האם אני יכולה להניח שהכל בסדר?

מנהל פורום מחלות זיהומיות