ד"ר יקר.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/01/2011 | 22:25 | מאת: לירון

אכלתי פיצה במסעדה שאפו אותה שלוש ארבע דקות בתנור. הייתי בטוחה שחום תנור או טבון משמיד את החיידק ליסטריה. פתאום קראתי שחום תנור לא משפיע עליו כלל והוא יכול אפילו להתרבות, האם אני צודקת? בפיצה הייתה גבינת מוצרלה וזיתים ורסק ופיתה. האם אני בסכנה? אני באמצע חודש שביעי. מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון, הדבקה בליסטריה במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

25/01/2011 | 07:13 | מאת: לירון

מזה אומר? שאי אפשר להידבק בליסטריה בדרך שכתבתי? גם אם החום לא היה מספיק? אם הגבינה או הזיתים היו נגועות או לא מפוסטר והחום בטאבון לא היה מספיק גבוה, אז הליסטריה לא שורדת? כי קראתי באחד האתרים שהוא שורד חום תנור וטאבון האמנם? אגב באיזה חום משתמשים בטאבון? הפיצה שהיא יצאה לא הייתה רותחת ואכלתי ממנה, היא הייתה פושרת, זה לא מוזר? האם בתנאים אלו ליסטריה לא יכול לשרוד? בעל המקום התעקש להכין לי פיצה חדשה, אז הוא לקח לי את הצלחת והביא פיצה חדשה. השאלה היא מה קורה והצלחת הייתה מוזהמת במגע יד לא נקי, או הסכום, האם כך אפשר להידבק? כלומר במידה ולא שמו לי את הפיצה השנייה שהכינו לי על צלחת נקייה והצלחת שלי או הנקייה היו במגע עם משהו מזוהם במטבח, האם כך אפשר להידבק?

מנהל פורום מחלות זיהומיות