ד"ר הלפרין היקר.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/01/2011 | 17:01 | מאת: לירון

יש לי שאלה: כמו שאתה יודע אני בהריון עכשיו נכנסתי ברוך השם לשבוע 28. אימי מכינה לי שנצלים אצלי בבית ואח"כ אני מקפיאה אותם עד לאכילתם בפעם הבאה. יש לי מספר שאלות: 1.בגלל שאני שומרת שבת אז אני מחממת על פלטה בתוך סיר את האוכל והשניצלים. שאלתי היא כזאת, הרבה פעמים נשארות שאריות מזון של שניצלים שטוגנו על גבי הפלטה או מתחת...... היום למשל ניקיתי את השאריות ולא שמתי לב שעפו לי חלק על הבגדים. כאשר נכנסתי לשירותים, חלק מהשאריות שנשארו על הבגדים (שאריות הבשר המוכן), כנראה נפלו לתחתון מבלי ששמתי לב. אלה שאריות בשר שנשארו על הפלטה ומתחת. רק בפעם השנייה שבאתי לשירותים אז ראיתי את השאריות על התחתון שנפלו מהבגד וניערתי את זה. זה הלחיץ אותי קצת ורציתי לשאול האם כך אפשר להידבק בליסטריה או טפיל אחר? האם ליסטריה מתפתחת בתנאים כאלו? האם היא יכולה לחדור לגוף דרך התחתון או חיידקים אחרים ולסכן את ההריון? 2. שאלה נוספת: האם שניצלים שאימי טיגנה ושמה בהקפאה ואני אח"כ מחממת, אם אני לא מחממת אותם הרבה זמן אלא דקה שתיים האם כך מתפתחת ליסטריה בהקפאה כתוצאה מכך שהם במקפיא? 3. הבשר המוכן לשניצלים (חזה עוף), תמיד נמצא במקרר עד שאימי בא להכינו, האם בזמן הזה הוא מזהם את המקרר ומוצרים אחרים שנמצאים בקירבתו? האם כך מתרבים חיידקי הליסטריה? אנא ענה על כל שאלותיי, תודה, לירון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון, הדבקה בליסטריה או בטפיל כלשהו במהלך האירועים המתוארים בשלושת שאלותייך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות