ד"ר הלפרין
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
הייתי היום בחנות תכשיטים וקניתי שרשרת. השרשרת מחוברת עם טיקט שיש בסיכת שדכן. כמובן שאני עם ביש המזל שלי נדקרתי פעמיים מסיכת השדכן. שנייה לפני מדדה את אותה שרשרת מישהי ואולי גם היא נפצעה מהסיכה, כי הסיכה הייתה בולטת. האם כך אפשר להידבק באיידס או הפטטיס? אם יש על הסיכה דם והיא דוקרת אותי, האם כך יכולה חלילה להתרחש הדבקה? מה לגבי דם יבש אם הוא חודר למחזור הדם האם גם דרך דם יבש אפשר להידבק באיידס או הפטטיס? בהנחה שזה קרה, מה הסיכוי להידבק כך? לירון
לירון, מה שאת עושה זה לא בסדר. את מנצלת את הבמה שד"ר הלפרין נותן ומעניק מזמנו לאנשים שבאמת צריכים את התשובות לבעיות אמיתיות.
שלום לירון, הדבקה בהפטיטיס או באיידס במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי
לא יתכן שכמעט כל יום, ולפעמים פעמיים ביום, בשבועות האחרונים יש לה לפחות סיפור אחד על "כמעט" זיהום מדם, רוק, צואה, שתן, זרע ומה לא. נראה לי שיש לה דמיון פורח במיוחד. ואם זה נכון - שתצטייד בכפפות, מסיכת מגן ובקבוק אלכוהול 70% כל פעם שהיא יוצאת מהבית.
מחלת הפחד מפני זיהומים. המחלה פורצת בד"כ אחרי גיל 20 וחולים בה כ 5% מהאוכלוסיה, בעיקר נשים. לאחרונה התברר כי הסיבה למחלה היא מוטציה בגן המצוי בכרומוסום X.