והפעם...
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
ד"ר הלפרין המקסים שלום רב שוב. שאלת מזון לי אליך.... בני הקטן אכל ביצה שבושלה במשך כמעט שעה אך כנראה אזור אחד שלה היה מחוץ למים והיא היתה לא לגמרי עשויה. הלבן היה עשוי לחלוטין והאזור שהיה מעט רך (לא נוזלי אבל לא קשה כמו השאר) הוא חלק מהחלמון הצהוב. הביצים בושלו ואנחנו שמים אותן במקרר ואוכלים במהלך השבוע. שאלותיי: 1. האם עצם הבישול החלקי ואז המקרר מגביר את הסיכוי להתפתחות נניח סלמונלה או שאם מלכתחילה לא היה אז למעשה אין מה לדאוג? 2. הרי כל העולם ואחותו אוכלים ביצת עין שזו ביצה ממש לא מבושלת, החלק הצהוב לפחות, ולא קורה שום דבר ברוב המכריע של המקרים...האם יש הבדל בין ביצת עין שמוצאים ואוכלים לבין התהליך שעברה הביצה שלנו? (דומה לשאלה הראשונה). 3. במידה ויש זיהום פעיל בביצה תוך כמה זמן יהיו תסמינים? אשמח להארותיך. ענבר.
שלום ענבר, 1. ברוב הביצים בישראל אין סלמונלות מלכתחילה, ובביצה שבושלה במשך זמן רב לא סביר שהחיידק (גם אם הוא כן היה) ישרוד. 2. זמן הדגירה של זיהום מעיים שנגרם ע"י סלמונלות הוא בד"כ מספר ימים. הרבה בריאות אפי