שאלה לגבי חיידקים במזון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/08/2010 | 14:15 | מאת: שרון

שלום ד"ר הלפרין כמה שאלות בנושא חיידקי הליסטריה 1.ידוע לי שיש לחמם אוכל אשר שהה במקרר על מנת שהוא יהיה בטוח יותר למאכל,איך אפשר לדעת שהאוכל חומם מספיק והגיע לנקודת רתיחה מספקת על מנת להיות בטוח למאכל?(כמה זמן כדאי לחמם אותו?) 2.האם מזון שמלכתחילה לא היו בו חיידקים פתוגניים יכול לפתח כאלו רק מעצם שהייה של יום יומיים במקרר? 3.והאם החימום באמת הורג את כל החיידקים במידה ונמצאים? תודה והמשך יום טוב

שלום שרון, 1. אם רוצים להיות בטוחים שהורגים את כל חיידקי הליסטריה שנמצאים במזון ביתי- יש לבשל אותו בטמפרטורות גבוהות (משהו כמו 75 מעלות, כשבאנגלית קוראים לזה STEAMING HOT). 2. חיידק הליסטריה יכול לשרוד במזון גם כשהוא נמצא במקרר ביתי (אך איננו יכול להיוולד במזון הזה 'יש מאין'). הרבה בריאות אפי

22/08/2010 | 17:24 | מאת: שרון

מנהל פורום מחלות זיהומיות