שלום ד"ר הלפרין
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
מספר שאלות לי אליך האם זה נכון ששטיפת ירקות ופירות במים וסבון לא מונעת את חיידק הליסטריה?אם כן,אז איך נמענעים מזיהום אפשרי? קראתי שגם בחלב שעובר פיסטור יש חיידקי ליסטריה זה נכון? בטיפול במזון בבית מבחינת החימום/בישול וכו'-מה יותר חשוב-הזמן שבו המזון מבושל או גובה הטמפרטורה?,ובקיצור,מהן ההוראות המקסימליות בטיפול בחום מבחינת זמן וטמפרטורה שקוטלות את חיידק הליסטריה..? ושאלה אחרונה-הרבה פעמים מוצאים חיידקי ליסטריה במזונות שהם לא בהכרח גבינות/בשרים,לדוגמא-בסלטים כגון חומוס/טחינה אז מאיפה החיידק מגיע למזון במקרים כאלו? אשמח לקבל הבהרה בנושא מטריד שכזה... תודה
שלום שיילי, 1. שטיפת פירות וירקות במים וסבון מפחיתה את הסיכוי להדבקה בחיידקים שונים שנמצאים עליהם, לרבות חיידקי הליסטריה. 2. הסבירות להימצאות חיידקי ליסטריה במוצרי מזון שנמצאים בפיקוח- כולל חלב מפוסטר- היא נמוכה, אך לא אפסית. 3. ככל שמשך הבישול של מזון (המכיל חיידקי ליסטריה) הוא ארוך יותר והטמפרטורה של הבישול היא גבוהה יותר כך קטן הסיכוי שהחיידק ישרוד את התהליך. 4. החיידק יכול להגיע ל(כמעט) כל מוצר מזון מ(כמעט) כל מקום- למשל להגיע לסלט מקרש החיתוך שעליו נחתך קודם לכן נקניק מזוהם. הרבה בריאות אפי
במיוחד לא נשים בהריון:) אגב,יש נוזל מחטא יותר מסבון כלים לשטיפת פירות וירקות? ולמה אגב,דווקא החיידקים האלו כגון הליסטריה עמידים בשטיפה יסודית? המון תודה