טוקסופלזמה בהריון
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום, אין לי נוגדנים לטוקופלזמה, אני בשבוע 16. לפני יומיים אכלתי דג מלוח. מה הסיכון להידבקות בטוקסופלזמה? אני הולכת לעשות בדיקת דם היום-מחר. מתי כדאי להיבדק שוב (על מנת לראות אם נדבקתי מהדגים שאכלתי לפני יומיים). או שבדגים זה ליסטריה? איזו בדיקה בודקת הידבקות בליסטריה? רציתי עוד לשאול - אני יודעת שאסור לאכול בשר/דג לא מבושל. מה הסכיון באכילת בשרים ודגים מבושלים, אך היו במקרר במשך מספר ימים... תודה.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום מרינה, 1. הסבירות להדבקה בטוקסופלאזמה ו/או בליסטריה במהלך אכילת דג מלוח שמיוצר בפיקוח משרד הבריאות נחשבת כנמוכה. 2. כנ"ל בנוגע למוצרי דגים ובשר שבושלו כהלכה ונשמרו אח"כ במקרר. הרבה בריאות אפי