הסיכוי להדבקות בטוקסופלזמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/09/2007 | 04:37 | מאת: בהריון

ערב טוב עשינו "על האש" ואמרו לי שהשיפודים (סינטה) עשויים טוב... אכלתי, היה חושך, ולאחר מכן הסתכלתי על השאריות באור והבשר לא היה WELL DONE....ולא הבחנתי בזה... הוא לא היהעשוי היטב אלא היו בו מקומות בהם הבשר היה חי. אני בהריון בשבוע ה8. מה אני עושה? מה הסיכוי שהבשר יהיה נגוע בטוקסופלזמה? מה לעשות? אני לא מוצאת את עצמי

שלום בהריון, הסיכוי שהבשר היה נגוע בטפיל הטוקסופלאזמה תלוי בגורמים רבים ומשתנים שהחשובים שבהם כנראה הם באיזה בשר מדובר (בקר? כבש? אחר?), איך הוזנו בעלי החיים הללו (במרעה? ע"י תערובת בלבד?), ובאיזה מפעל עובד הבשר (כזה עם פיקוח וטרינארי? אחר?). הרבה בריאות אפי

01/09/2007 | 20:57 | מאת: אירית

מדובר בבשר בקר הבשר נקנה באיטליז בחיפה....לא יודעת אם יש עליו פיקוח, ואיך הם מעבדים את הבשר. שמעתי שהם די מפורסמים... יש מקרים רבים בארץ של המחלה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות