הישרדות של וירוס במזון
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום דר', רציתי לשאול, במידה והיה בבית אדם שחלה בוירוס, והשתעל במטבח, בסלון ואכל ונגע במקרר ללא שטיפת ידיים, וייתכן שנגע בדברים שיש במקפיא, כמו עוגה ועוגיות. האם יכול להיות ששרד שם וירוס? ואם כן האם היית ממליץ לא לאכול מזה ולא לתת לאחרים לאכול מזה, כדי לא להידבק? והאם חימום במיקרוגל מסיר לגמרי את כל הוירוסים? בתודה מראש
שלום רבקה, 1. הישרדותו של נגיף במזון תלויה בסוג הנגיף, בסוג המזון ובעיקר בטמפרטורה שלו. במקפיא, למשל, יכולים נגיפים רבים לשרוד גם שנים. 2. יחד עם זאת, סביר שחימום ממושך במיקרוגל ישמיד אותם. הרבה בריאות אפי