חתך מסכין מטבח בעבודה
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום דוקטור אני עובד במטבח עם הרבה טבחים במהלך העבודה נחתכתי מהסכין חתך באמת שטחי כמו שריטה של חתול , לאחר 3 שעות החתך שלי בא במגע עם נוזל מסוים במטבח שהיה נראה לי כמו דם 1.האם לאחר 3 שעות מרגע קבלת השריטה עדיין יש סכנה להדבקה בhiv/איידס במידה והשריטה באה במגע עם דם טרי ? (הכוונה השריטה עדיין נחשבת כמקור אפשרי להדבקה או שלאחר 3 שעות היא כבר נחשבת יחסית סגורה ואטומה לנגיפים ?) 2.מה הסיכוי לאיידס כאשר חתך פתוח ומדמם כמו של שריטת חתול ,בא במגע עם דם מזוהם יחסית טרי שהיה למשל על השולחן ? (והדם הטרי היה יחסית טרי מאוד חשוף לאוויר כדקה או שתיים ? )
שלום אליקיר, 1. שריטה שגילה הוא כ- 3 שעות יכולה להוות מקום בעור שדרכו יכול HIV לחדור לגוף. 2. אני חושש שאין ביכולתי לכמת את הסיכוי הזה. הרבה בריאות אפי