כמה שאלות על הבדיקה הסרולוגית לנוגדנים נגד קורונה
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
1. לבדיקת נוגדנים שגרתית לנוגדנים נגד חלבון S (לאחר חיסון או לאחר תחלואה) יש רמת סף. על מה בדיוק מבוססת רמת הסף ואיך היא נקבעת? האם אפשר להסיק מתוצאות בדיקה זו על חסינות? אם לא, מה הטעם בבדיקה זו? 2. מה ניתן להסיק מרמת נוגדנים נגד חלבון N (לאחר תחלואה)? האם גם בבדיקה זו יש רמת סף והאם יש לה חשיבות בהערכת חסינות? 3. האם בדיקת רמת נוגדנים מנטרלים מבוססת רק על עיכוב הדבקה של תאים ע"י הנגיף בתנאי מעבדה? האם יש לבדיקה זו רמת סף? האם ניתן להעריך מבדיקה זו את רמת החסינות באופן טוב יותר מאשר בדיקה סרולוגית סטנדרטית לנוגדני אנטי S?
שלום סטודנטית, 1. אכן, אני לא מוצא טעם בבדיקה זו לגבי מרבית האנשים. 2. מבחינתי, חשיבות הבדיקה היא איכותית ולא כמותית. 3. אין בידי תשובות לשאלותייך אלו. הרבה בריאות אפי
על סמך אלו נתונים קובעים את רמת הסף בבדיקה הסרולוגית לנוגדני אנטי S ששונה בערכות בדיקה שונות? למשל בבדיקת נוגדנים לשפעת כייל עיכוב המאגלוטינציה (HI) 1/40 שווה להגנה של 50%.
מצטערת, אבל לא מצאתי בתשובתך הקודמת כל מידע על קביעת רמת הסף בבדיקה הסרולוגית. לא נורא....