בהמשך לשאלתי על שתיה מכוס משותפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/07/2021 | 22:15 | מאת: שירה

שלום ד״ר אתמול שאלתי אותך בקשר לשתיה מכוס משותפת, ואמרת שהפטיטיס b יכול לשרוד על כוס. הלכתי הבוקר להתחסן, והבת שלי בת ה 9 חודשים שיונקת, העלתה חום. היא מחוסנת כבר בשלושת המנות. האם יש קשר לחיסון? האם זה יכול חס וחלילה להעיד על הדבקה?

27/07/2021 | 22:16 | מאת: שירה

מציינת שהמקרה ששאלתי לגביו קרה אתמול, התחסנתי אחרי פחות מ 24 שעות.

שלום שירה, אין זה סביר שיש קשר סיבתי בין שני האירועים. הרבה בריאות אפי

28/07/2021 | 01:31 | מאת: שירה

תודה רבה ד״ר על תשובתך המפורטת. אני רוצה לשאול עוד דבר אחד, האם נגיפים מהכוס יכולים לעבור בדרך עקיפה? כי כשזרקתי אותה לפח היו בה עוד מים שנשפכו מעט על הרצפה, והתינוקת שלי זחלה אחרי כן בבית על הרצפה. מדובר בטיפות שטפטפו מהכוס ליד הפח/כיור על הרצפה. אני דואגת לה. ושאלה נוספת - אם הנגיף הפטיטיס b מצוי ברוק, צריך לחשוש מנשיקות על הפנים? (לא צרפתית)

28/07/2021 | 01:34 | מאת: שירה

ומדובר בכוס ששתו ממנה באותו יום. לא היה מגע עם הכוס, רק טיפות ממנה על הרצפה שאולי נגעו בהן, או בשרידים שלהן אחרי שדרכו בהן.

שלום שירה, כיוון שהסיכוי להידבק ב'הפטיטיס B' במהלך שימוש בכוס משותפת נחשב כנמוך מאד, הרי שהסיכוי להדבקה מכוס כזו בדרך עקיפה הוא נמוך מאד מאד מאד מאד, או במילים אחרות זניח. הרבה בריאות אפי

28/07/2021 | 15:51 | מאת: שירה

תודה רבה ד״ר, שאלה אחרונה - כמה זמן הפטיטיס b כשהמקור שלו ברוק שורד בחוץ? והאם צריך לחשוש מנשיקות אם כך?

הנגיף יכול לשרוד מחוץ לגוף ימים ואף שבועות

28/07/2021 | 16:01 | מאת: שירה

זה קצת מלחיץ, כי בכל מקום יש רוק, אפילו כשקונים בחנות והמוכר נוגע בפה שלו, או מפצעים צעירים בעור יש דם. מה זה אומר, שהנגיף יכול לעבור ולשרוד כך על חפצים וחלילה לגרום להדבקה?

כן

מנהל פורום מחלות זיהומיות