הדבקה בטוקסופלזמה בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/05/2018 | 21:44 | מאת: יעל

שלום, אני בהריון, שבוע 24. הכנתי היום ניוקי שקניתי בסופר. מדובר בניוקי של חברה מוכרת יחסית, והוא ללא חומרים משמרים. הכנתי אותו לפי ההוראות - בישול במים רותחים כדקה אחת בלבד. תוך כדי האכילה, שמתי לב שיש חלקים חומים על חלק מהניוקי הלבנים, אך שיערתי לעצמי שמדובר בקליפות של תפוחי אדמה. כשהגעתי לסוף המנה גיליתי בצלחת חרק עם כנפיים (מת כמובן). לא נראה שאכלתי חלק ממנו, אך יש לי חשש שהחלקים החומים על שאר הניוקי היו חלקים של חרקים דומים (החלקים הללו והחרק ממש באותו צבע. אולי במקרה היו מספר חרקים כאלה בשק תפוחי האדמה שממנו הכינו את הניוקי שבדיוק אני אכלתי?). האם יש מקום לדאגה? במיוחד בעניין הדבקה בטוקסופלזמה. מה כדאי לעשות? תודה רבה

16/05/2018 | 21:47 | מאת: יעל

פרט נוסף: כאמור מדובר בניוקי "טרי" ולא כזה שנמכר באריזת ואקום (אם זה משנה לצורך השאלה).

שלום יעל, 1. הסיכוי להדבקה ב'טוקסופלאזמה' במהלך אכילת מזון שנמצא בפיקוח בישראל נחשב כנמוך. 2. חרקים אינם מעבירים את הטפיל הזה לבני אדם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות