טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

14/09/2008 | 17:10 | מאת: תומר

שלום, רציתי לשאול לגבי יעילות התרופה קופקסון , ומה ההבדל בינה לבין אבונקס ?

היעילות של קופקסון היא מניעת התקפים או הורדת חומרתם בשיעור של מעט יותר משלושים אחוזים. יעילות דומה לקופקסון ולאינטרפרונים אחרים. כמובן שצריך להתאים את התרופה לחולה .

23/10/2008 | 08:47 | מאת: מלה

תומר שלום, כיוון שאני מראשוני המשתמשים בקופקסון (בארץ ובעולם), אוכל רק להרבות בשבחה של התרופה ושל ממציאתה הד'ר ארנון! עבורי הקופקסון הוא הצלה, ללא תופעות לוואי וללא בעיות. הטעות הגדולה שלי היתה ש- לפני 9 שנים נמאס לי להזריק לעצמי כל יום, התייעצתי והתחלתי בהזרקת אוונקס אחת לשבוע. בכל יום ששי הזרקתי, ובכל סופשבוע חליתי בשפעת. במשך השבוע ניסיתי לאסוף את כוחותי מחדש ולהמשיך בעבודתי. איני יודעת איך הצלחתי לעשות זאת במשך 3 חדשים! (שכנוע מאסיבי של אחות אוונקס שעשתה את עבודתה בנאמנות...) 3 חודשים שהסתיימו בהתקף שלא מהעולם הזה שבו סוף סוף טעותי היתה ברורה לי לחלוטין: האוונקס ואני לא מסתדרים יחד! חזרתי לקופקסון מבלי לשאול יותר כמה ולמה, והיו לי 9 שנים שקטות מאד! לפני שנתיים קיבלתי אישור לרווח , ולהזריק אחת ליומיים . ואז הגיע התקף. אם הוא קשור בריווח או לא- זאת לא אדע. אבל- כבר בעת האישפוז חזרתי להזרקה יומית והפעם באמת איני שואלת ואיני משנה..... הקופקסון והתוספים המיוחדים שאני לוקחת עוזרים לי לאזן את המערכת החיסונית ואינני מערערת יותר על חשיבות הקופקסון בחיי. אני יודעת שאצל כ'א זה אחרת, אבל אולי בכ'ז יעזור לשמוע על ניסיוני ולא לחזור על אותן טעויות שעלו לי בבריאותי.

מנהל פורום טרשת נפוצה