שינויים ואסקולרים לאחר MRI מוח

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

11/10/2008 | 23:31 | מאת: רינה

שלום רב, מה אומרים שינויים ואסקולריים לאור בדיקת MRI מוח ומידת הקשרם לטרשת נפוצה . האם שינויים וסקואלרים יכולים להעיד גם על משהו אחר ? האם טראומה ו\או תאונת דרכים יכולה להוות טריגר לטרשת נפוצה או לשינויים וסקולארים במוח? מה מידת הסיכון בבדיקת LP? לאבחון טרשת נפוצה מודה להתיחסותך המהירה ערב קסום!

שינויים וסקולריים ב MRI הינם מסוג השינויים הנמצאים באבחנה מבדלת לטרשת נפוצה. הכוונה היא שיש או שינויים וסקולריים או טרשת נפוצה. טרשת נפוצה אינה גורמת לשינויים וסקולריים ויש לכן להתיעץ עם הרופא המטפל בקשר לאבחנה. לחץ נפשי יכול להווה טריגר לטרשת .אולם יש על כך ויכוחים רבים בספרות המיקצועית. ניקור מותני הינה בדיקה שיגרתי וכמעט נטולת סיבוכים וחשובה ביותר באבחנה של טרשת נפוצה. עם זאת קיימים מצבים בהם אנו לא מבצעים בדיקה זו - זהו היוצא מהכלל.

מנהל פורום טרשת נפוצה