טרשת נפוצה וגנטיקה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

08/07/2009 | 10:20 | מאת: סמדר

שלום אימי חולה משנת 89 בטרשת נפוצה בהיותה בגיל 39. לקח כשנתיים עד שגילו שזו המחלה דבר שגרם להידרדרות המצב וכיום הינה נכה (כבר שנים). בביקורת אחרונה אצל הרופא המטפל עלה העניין שטרשת נפוצה יש בה אלמנט רציני של גנטיקה, דבר שעד היום הרופא טען שאין שום קשר או לפחות לא מצאו. אני בת 33 יש לי שני ילדים וברצוני לדעת האם יש מחקרים/ תוצאות מחקרים אשר מראה קשר בין גנטיות לטרשת נפוצה. אני יודעת שאין תרופה אך יש תרופות נ יסיוניות ועצם הידיעה (אם זה גנטי) לא תעזור אך חשוב לי לדעת לתשובתך אודה. סמדר

הסיכוי לקרובים מדרגה ראשונה (בנים בנות אחים ) לחלות בטרשת הוא כ %3

מנהל פורום טרשת נפוצה